1 massagesoort verdwijnt en een nieuw behandeling komt hiervoor in de plaats.

De Ayurvedische massage gaat per 1 mei uit het assortiment.
Fit Level massage ontwikkelt zich steeds verder in het ondersteunen en preventief helpen, om soepel in beweging te zijn. Daarom heb ik besloten deze massagevorm niet meer te geven.
 
Als je mijn sociale media hebt gevolgd, dan weet je ook dat ik nieuwe technieken heb geleerd (op een veilige en coronaproof manier).
Dit zijn namelijk de manuele therapie technieken.
 
In de meeste gevallen, waarin gekozen wordt om een manipulatie toe te passen, is er sprake van een beperkte bewegingsmogelijkheid in een gewricht. Het gewricht behaalt bijvoorbeeld niet de volledige bewegingsuitslag of het bewegen in een bepaalde richting leidt tot pijn of stijfheid.
 
Een manipulatie is een korte, snelle, gecontroleerde rekbeweging van het gewrichtskapsel, die tot doel heeft de anatomische bewegingsgrens van het gewricht te herstellen.
 
Er wordt ook niet ‘gekraakt’. Dit begrip, dat veelvuldig in de volksmond wordt gebruikt, past meer bij de technieken van de chiropractor.
 
Deze technieken kunnen de beperkte gewrichtsmobiliteit weer herstellen. De combinatie met massage- en fascietechnieken is zeer effectief.